Descrierea solutiei

Majoritatea clientilor au considerat ca mutarea echipamentelor IT a fost oportuna in conditiile unei relocari de birouri intr-un spatiu fara camera IT amenajata sau la schimbarea infrastructurii IT, iar generatia noua de echipamente necesita un spatiu fizic semnificativ mai redus astfel incat operarea camera IT actuale sa nu mai fie eficienta.
 

Proiectul de mutare in Centrul de Date Star Storage include urmatoarele etape critice: proiectarea solutiei de comunicatii de date intre sediile clientului si Centrul de Date; pregatirea spatiului de gazduire (rack, cablare energie, cablare date, servicii telecom); relocarea echipamentelor, trecerea in productie si pe toata durata contractului serviciile de suport IT.


Mutarea echipamentelor din spatiul actual in centrul de date poate fi facuta de specialistii IT ai Star Storage. Procedura uzuala acopera urmatoarele etape: evaluarea echipamentelor; pregatirea pentru mutare; etichetarea, dezasamblarea si impachetarea echipamentelor in cutii speciale pentru transport; transport specializat cu asigurarea echipamentelor; dezpachetarea in Cetrul de Date Star Storage; dezprafuire (daca este cazul); asamblarea in rack; verificarea finala.
 

Centrul de Date Star Storage este o resursa critica in proiect, care asigura spatiul de gaduire in conditiile unui centru de date TIER 3.  Disponibilitatea functionarii echipamentelor IT in conditii optime este garantata pentru 99,982%, parametrii de calitate fiind urmariti atat pentru alimentarea cu energie electrica cat si la nivelul temperaturii si umiditatii agentului de climatizare.

Serviciile de comunicatii de date pot fi parte a solutiei, astfel incat sa beneficiezi de o solutie completa, fara a fi nevoie sa integre<

Centrul de Date Star Storage

Star Storage opereaza propriul Centrul de Date din Bucuresti, bd. Prof. Dimitrie Pompei, nr. 8, sector 2. Spatiul este exclusiv folosit pentru servicii IT de gazduire echipamente, atat pentru clienti cat si pentru platforma de cloud operata de Star Storage.

Centrul de Date indeplineste conditiile din standardul TIA 942, fiind evaluat TIER3, in parametrii de calitate a serviciilor disponibilitatea fiind garantata la 99,982%.

Principalele atribute ale Centrului de Date Star Storage:

  • Suprafata de gazduire echipamente IT in camere dedicate: 800 mp
  • Electoalimentare: 2MW in regim de redundanta 2N
  • Climatizare: 2N
  • Detectie de incendiu si stingere cu gaz inert
  • Protectie anti-seismica a echipamentelor le nivel de rack
  • Monitorizarea continua a sistemelor (BMS)
  • Suport tehnic 24x7
  • Spatii dedicate pentru echipamente si birouri pentru business continuity
  • Servicii de comunicatii de date 
  • Acces la nod de interconectare telecom