Migreaza in Cloud!

Transforma obstacolele in oportunitati. Migreaza intr-un singur pas de la Windows 2003 catre cloud!


Care sunt optiunile pentru realizarea upgrade-ului?

Se poate efectua upgrade la versiuni mai noi ale unor produse familiare, precum Windows Server 2012 R2 si Office 365. Dar exista si posibilitatea accesarii unor noi oferte, precum Azure, platforma bazata pe cloud public de la Microsoft. Ca platforma cloud deschisa si flexibila, Azure le permite organizatiilor sa creeze, sa implementeze si sa gestioneze rapid aplicatiile intr-o retea globala de centre de date gestionate de Microsoft, fiind integrata in mediul lor IT existent.

 

Nimeni nu acorda mare atentie la migrarea sistemului de operare al unui server… dar de data aceasta este diferit

 

Suportul pentru Windows Server 2003 se va încheia pe 14 iulie 2015. O alta migrare obisnuita, de la un sistem de operare vechi la altul nou, migrare ce impacteaza bugetul si resursele IT ale organizatiilor. Din experienta migrarilor anterioare, stim ca o astfel de actiune necesita o evaluare a infrastructurii si aplicatiilor in vederea trecerii la un nou sistem de operare pe o infrastructura on premise. De data aceasta insa exista alternative eficiente.

De ce sa nu evaluam optiunea de a migra direct catre cloud in locul unei migrari clasice pe o infrastructura traditionala?

Migrarea catre cloud este cea mai buna varianta de realizare a upgrade-ului de la Windows Server 2003 la un cost eficient. StarVault va ofera o platforma cloud deschisa si flexibila, care permite organizatiilor sa creeze, sa implementeze si sa gestioneze rapid servere virtuale si aplicatii. 

 

Migreaza rapid si sigur – Solutie completa de migrare de la Windows 2003

Solutia pe care o propunem este una simpla si rapida, in patru pasi, solutie menita sa asigure o migrare fara riscuri operationale:

 

1. DESCOPERIRE & INVENTARIERE

Inventariem toate aplicatiile software si procesele care ruleaza in sistemul de operare Windows Server 2003/R2.
 


2. EVALUARE

Clasificam si prioritizaam aplicatiile si procesele dupa tip, importanta complexitate si risc.


3.  VIZARE

Identificam destinatia optima a fiecarei aplicatii si a fiecarui proces pe baza unor factori ca viteza, usurinta migrarii, costul si funcționalitatea dorita.
 


4. MIGRARE

Este momentul sa finalizam migrarea. Putem in continuare sa te ajutam cu administrare si suport tehnic pentru noua infrastructura, pentru ca tu sa te poti concentra pe afacerea ta, cresterea de venit, cresterea numarului de clienti si a satisfactiei acestora. 

 

 

Ce consecinte are nerenuntarea la Windows Server 2003?


Organizatiile care vor rula Windows Server 2003 după 14 iulie 2015 se vor expune urmatoarelor riscuri:

 

 

  • Lipsa actualizarilor - 37 de actualizări esentiale au fost lansate in 2013 pentru Windows Server 2003/R2 in cadrul asistentei extinse. Dupa incetarea asistentei, nu va mai fi dezvoltata si nu va mai fi lansata nicio actualizare.

  • Lipsa conformitatii - Lipsa conformitatii cu diversele standarde si reglementari poate fi problematica. Este vorba despre riscul nerespectarii unor reglementari legale si standarde din domeniu esentiale sau despre riscul unor penalitati si tarife tranzactionale mari.

  • Lipsa protectiei datelor - Atat instantele fizice, cat si instantele virtualizate de Windows Server 2003 sunt vulnerabile si n-ar trece de un audit asupra conformitatii. Multe aplicatii (inclusiv cele de la Microsoft) nu vor mai fi acceptate după ce va inceta asistenta pentru sistemul de operare pe care ruleaza. Rulati cea mai recenta versiune de SQL pe sistemul de operare Windows Server 2003/R2 .

  • Costuri suplimentare - Un acord de asistenta particularizat are un cost de inceput minim foarte ridicat, iar clientii trebuie sa plateasca si pentru sisteme de depistare a intruziunilor, firewall-uri mai avansate, segmentare pentru retele si alte masuri de securitate – doar pentru a izola serverele cu sistem de operare Windows Server 2003.

     

Beneficiile migrarii de la Windows Server 2003

Reducerea semnificativa a costurilor operationale cu 50%                                                     

           

Muta investitia din CAPEX in OPEX                             

            


Platesti doar ceea ce utilizezi                                        

              

Ajusteaza resursele si costurile cu
 infrastructura IT la necesitatile business-ului