Protectia sistemului IT existent

 

Solutia integrata de Gazduire in Centrul de Date Star Storage asigura serviciile necesare pentru a reloca echipamentele IT existente intr-un spatiu dedicat si de a le tine in functiune intr-un mediu controlat (securitate fizica, alimentare cu energie electrica si climatizare, protectie la incendii si cutremure). Serviciile de telecom necesare functionarii pot fi incluse in pachet si adaptate in functie de nevoile proiectului existent.

 

Pentru a asigura o protectie avansata a sistemului IT existent, solutia de site secundar de restaurare in caz de dezastru (Disaster Recovery Site) asigura serviciile necesare pentru ca, in caz de dezastru, sistemul IT si datele sa fie repuse in functiune in baza unor obiective de timp specificate. Resursele necesare pot fi puse la dispozitia ta fara investitii initiale.

 

Planul de continuitate a afacerii in caz de dezastru se aplica pe multe dintre procesele critice de business, majoritatea implicand infrastructura IT. La nivelul infrastructurii IT, solutia de Business Continuity asigura servicii integrate care sa atinga obiectivele de timp (RTO) de restaurare in caz de dezastru si gradul de protectie a datelor asteptat (RPO). Solutia este scalabila, adaptabila pe modelul tau de business.

 

Externalizarea sistemului IT

Infrastructura hardware (serverele, echipamentele de stocare si cele de comunicatii) ca si componete critice ale sistemului IT pot fi relativ usor externalizate datorita standardizarii. Modelul cloud este folosit pentru infrastructura IT externalizata ce poate fi utilizata ca si serviciu. Solutiile complete de cloud puse la dispozitie de Star Storage acopera atat conceptual de cloud public, cloud privat cat si variante de cloud hibrid.

Diferentele intre modele constau in gradul de rezervare a resurselor hardware si a modelului de acces la acestea.

Externalizarea sistemului IT la nivelul software-ului de system, are ca obiectiv degrevarea departamentului de IT de efortul de a administra tehnologii orientate catre infrastructura si schimbarea focusului catre aplicatiile de business. Solutiile de  platforma IT disponibila ca si serviciu pun la dispozitie medii complet configurate pentru baze de date, platforme de dezvoltare software sau medii de testare a aplicatiilor de business. Scopul nu este limitativ, pe platforma pot fi instalate orice tip de aplicatii de business. 

 

Pentru dezvoltatorii de software, solutia completa de mediu scalabil, versatil si dinamic necesar testarii de software in faza de dezvoltare este pusa la dispozitie pe o platforma dedicata. Modelul de utilizare este complet transparent, resursele fiind preplatite si consumate doar in momentul utilizarii. Scalarea automata optimizeaza consumul de resurse.

 

Platforma IT Externalizata

In pocesul de externalizare a sistemelor IT critice, una din provocari este dimensionarea corecta a resurselor pentru serverele suport pentru bazele de date. Acestea reprezinta atat nucleul cu cerintele de putere de procesare cele mai ridicate cat si mediul care stocheaza datele cele mai vulnerabile. Solutiile Star Storage de sisteme suport pentru baze de date propun sa atinga obiectivele de performanta cat si cele de protectie a datelor.

 

Platforme dedicate dezvoltatorilor software - dezvoltatorii software sunt considerati "early adopters" pentru serviciile de cloud, ei fiind cei ce inteleg si apreciaza cel mai mult beneficiile modelului cloud. In intmpinarea lor, Star Storage a integrat in portofoliul de servicii o plaforma special