Gazduire echipamente

StarVault Colocation este serviciul de gazduire a echipamentelor clientilor in Centrul de Date Star Storage. Serviciul include spatiul de gazduire in rack-uri complet echipate, serviciile de electroalimentare, climatizare si monitorizare a parametrilor de calitate.

Centrul de date TIER 3 garanteaza parametrii de calitate (disponibilitate de 99,982%), serviciul de suport IT permanent (24/7) asigura o integrare completa cu echipa de IT a clientilor, iar serviciile de comunicatii StarVault Conectivity administrate de echipa Star Storage permit clientilor sa se concentreze mai bine pe nevoile de business.

Serviciul este apreciat de clienti pentru nivelul ridicat de disponibilitate (99,982%), integrarea completa (gazduire echipamente, servicii de suport IT, servicii de comunicatii de date) si modelul de preturi eficientizat (preturi fixe, proportionale cu resursele consumate).

Beneficii

 • Centru de date propriu, construit conform recomandarilor TIA-942 (Tier 3), Uptime Institute si ASHRAE
 • Electroalimentare redundanta 2N
 • Climatizare redundanta N+1 sau 2N. Obiectiv de temperatura - 25°C
 • Sistem de stingere incendii cu gaz inert
 • Acces securizat prin usa sas, cu dubla autentificare (card de proximitate si cititor de amprenta)
 • Nod major de comunicatii de date - network interchange;

Infrastructura ca Serviciu

Ce va oferim

Infrastructura ca Serviciu (IaaS) alaturi de Platforma IT ca Serviciu (PaaS) si Software ca Serviciu (SaaS) este unul dintre cele trei modele fundamentale de servicii cloud. Modelul cloud ofera clientilor acces la resursele de calcul de care au nevoie intr-un mediul virtualizat, prin intermediul Internetului, fara a fi nevoie sa investeasca in resurse proprii.

Mediul cloud Star Storage asigura Infrastructura ca Serviciu pe serverele fizice dedicate (StarVault Dedicated Server) sau ca servere virtuale (StarVault Cloud Server). Clientii mari (enterprise) care au nevoie de a avea control complet asupra resurselor IT alocate, au la dispozitie serviciile StarVault Enterprise CloudAcestea le ofera acces complet asupra mediilor virtualizate si au la dispozitie un mediu de cloud privat.

Tehnologia Microsoft Hyper-V este utilizata ca platforma de virtualizare livrand atat scalabilitatea si disponibilitatea necesara pentru a fi in concordanta cu standardele impuse de industrie. Disponibilitatea serviciului este de 99.9% in timp ce intreaga platforma este protejata prin intermediul componentelor redundante si a mecanismelor active de fail-over.

Desktop-uri Virtuale ca Serviciu (StarVault VDI) simplifica gestionarea flotelor mari de desktop-uri prin standardizarea si centralizarea tuturor resurselor. Costurile sunt previzibile si sunt scalabile in functie de volumul utilizatorilor si comportamentul acestora.

Beneficii

 • Scalabilitate – resursele sunt disponibile atunci cand clientul are nevoie de ele, prin urmare, nu exista intarzieri provocate de cresterea volumului resurselor hardware sau datorita costurilor generate de resursele neutilizate.
 • Fara investitii in echipamentele hardware – echipamentele hardware pe care sunt instalate mediile virtualizate sunt configurate si administrate de catre Star Storage, scutind clientul de cheltuielile aferente achizitiei si administrarii unei infrastructurii proprii.
 • Platesti pe masura ce utilizezi – serviciile in cloud pot fi accesate la cerere iar plata se realizeaza doar pentru resursele pe care clientul le utilizeaza.
 • Localizare garantata a datelor – serviciile cloud sunt livrate din Centrul de Date Star Storage situat in Romania. Astfel datele nu vor parasi Romania fara acordul clientului.
 • Fara single point of failure – in situatia in care un server sau un echipament de retea nu mai functioneaza, serviciul nu va fi afectat datorita multitudinii de resurse hardware disponibile si a configuratiilor redundante.

 

Protectia datelor

 

StarVault Cloud Backup - Solutie de protectie a datelor usor de integrat, care se realizeaza atat la nivelul sistemului de fisiere cat si din structuri complexe (baze de date, servere virtuale etc), cu un design redundant si disponibila in doua versiuni special proiectate pentru a putea raspunde cat mai bine cerintelor de protectie a datelor. Cloud Backup asigura protectia datelor stocate pe sistemul IT, atat la nivel de fisiere cat si din colectiile organizate de date (servere virtuale, baze de date, server Microsoft Exchange).

 

StarVault Site Recovery ofera protectie maxima masinilor virtuale hostate in platforma de cloud Sta

Platforme IT ca Serviciu

Platforma IT ca Serviciu (PaaS) este o categorie a serviciilor cloud ce ofera un mediul de lucru pe care se pot dezvolta aplicatii si servicii in cloud. Platforma IT ca Serviciu (PaaS) permite clientilor sa creeze sau sa utilizeze aplicatii software prin intermediul instrumentelor furnizate de catre Star Strorage, ca parte a serviciului.

Serviciile Star Storage pentru Platformele IT ca Serviciu, acopera nevoile dezvoltatorilor oferindu-le aplicatii de business bazate pe tehnologia Microsoft SQL (Microsoft SQL Server) - livrate ca medii de lucru dedicate sau partajate.

Ambele platforme sunt disponibile ca servicii complete de tipul managed end-to-end, putand fi adaptate cerintelor specifice aplicatiilor software.

Upgrade-urile software, patching-ul, monitorizare si suportul IT 24/7  sunt parte integranta a serviciului.

Beneficii

 • Fara investitii in infrastructura fizica – ca dezvoltator inchiriezi infrastructura virtuala de care ai nevoie, beneficiind de sisteme de operare preinstalate, pregatite pentru a instala aplicatii de tipul JAVA, PHP, Ruby, Phyton sau NODE.js.
 • Instalare facila a resurselor – utilizeaza medii de lucru predefinite pentru a incepe imediat dezvoltarea aplicatiilor tale
 • Flexibilitate – tu controlezi alocarea resurselor in cadrul mediilor tale de lucru. Din orice locatie sau de pe orice dispozitiv conectat la internet. Platesti pe masura ce utilizezi
 • Eficienta – inceteaza sa mai administrezi tehnologiile hardware si software care nu au niciun impact asupra productivitatii. Focuseaza-te pe aplicatiile de business si de management al datelor
 • Incurajeaza mediul de lucru colaborativ – cum o infrastructura standard este implementata si activata pentru toti utilizatorii, managementul centralizat simplifica operatiunile si scade costurile
 • Securitate - toate datele sunt stocate centralizat, au copii de siguranta.

 

SaaS - Aplicatii de business

Documentele stocate in cloud optimizeaza consumul de resurse de stocare cat si de comunicatii de date. Accesul utilizatorilor se face concurential, de oriunde din reteaua nationala sau internationala, fara a fi diferente de performanta.

Aplicatiile de management al documentelor disponibile in cloud ca si serviciu (SaaS) pot fi utilizate de orice companie, prin scalabilitatea platformei serviciul asigura aceeasi perfomanta si costuri indiferent de numarul de utilizatori.
SEAL Online este platforma de arhivare a documentelor in format digital, cu optiunea de a le organiza pe baza informatiilor (metadate). Documentele pot fi scanate (.pdf) sau fisiere conventionale (.doc, .xls, .jpg) si sunt disponibile in aplicatie pe baza drepturilor de acces setate de administrator. Construit de la inceput sa fie mult mai flexibil decat sistemele traditonale de tip DMS-ECM, SEAL Online te ajuta sa te concentrezi pe activitatile importante de business. 

ASSISTO Online -  asigura, prin functionalitatile pe care le pune la dispozitia utilizatorilor, un model de lucru predefinit  pentru administrarea contractelor si a documentelor asociate. Solutia poate fi adaptata si personalizata pentru o implementare specifica, in functie de ceea ce se cere, adresand situatii reale si importante referitoare la contracte, cu care se confrunta organizatiile din orice industrie.

Virtual Data Room este serviciul dedicat documentarii auditului necesar proceselor de fuziune sau achizitie (mergers&aquisitions). Serviciul este o alternativa virtualizata a dosarelor de documente de audit necesare a fi studiate de auditori. Serviciul tine cont de cerintele de functionare si reglementarile impuse de lege si de procedurile specifice.

Beneficii

 • Disponibilitate a datelor de 99.9% 
 • RTO  < 4 ore
 • RPO  < 4 ore
 • Servicii de backup a datelor incluse
 • Servicii de acces la internet incluse
 • Servicii de protectie si securitate a datelor incluse
 • Interfata de administrare a aplicatilor inclusa

 

SaaS - Productivitate

Serverele dedicate aplicatiilor dedicate cresterii productivitatii utilizeaza resurse seminificative si de cele mai multe ori trebuiesc protejate contra dezastrelor (disaster recovery site). Costurile mari si impactul asupra proceselor companiei face ca aceste servere sa fie conditionata capacitatea de reactie a companiei la schimbari. Migrarea in cloud externalizeaza riscurile pastrand costurile sub control.

Aplicatiile care se preteaza pentru a fi externalizate sunt emailul, aplicatiile de colaborare si aplicatiile ce utilizeaza intensiv baze de date.

StarVault Exchange Server Online este platforma de e-mail oferita de catre Microsoft, pusa la dispozitie ca serviciu in baza unui abonament lunar. Solutia include infrastructura virtualizata scalabila in functie de numarul de utilizatori, licentele software si serviciile de migrare si administrare. Serverele sunt gazduite pe platforma de cloud a Star Storage. Aceleasi beneficii fara efort pentru instalare, configurare si administrare!

 

StarVault SharePoint Server Online este platforma de colaborare a Microsoft pusa la dispozitie ca serviciu cu abonament lunar. Solutia include infrastructura virtualizata scalabila in functie de numarul de utilizatori, licentele software si serviciile de migrare si administrare. Serverele sunt gazduite pe platforma de cloud a Star Storage. Aceelasi beneficii fara efort pentru instalare, configurare si administrare.

 

StarVault Anywhere este serviciul de partajare sincronizata a informatiilor pe o platforma de cloud privat, securizata, de pe orice terminal (smartphone, tableta, laptop, desktop). Informatiile nu parasesc spatiul securizat al organizatiei, nu sunt expuse accesului neautorizat in ti

Beneficii

 • Disponibilitate a datelor de 99.9% 
 • RTO  < 4 ore
 • RPO  < 4 ore
 • Servicii de backup a datelor incluse
 • Servicii de acces la internet incluse
 • Servicii de protectie si securitate a datelor incluse
 • Interfata de administrare a aplicatilor inclusa