Star Storage oferă clienților săi servicii specializate de migrare de la Windows Server 2003/R2 direct în cloud

Bucureşti, 31 martie 2015 - Star Storage, furnizorul român de top pentru soluţii de stocare, arhivare şi management de informaţii (date și documente), servicii de externalizare IT și servicii Cloud, oferă clienților săi servicii dedicate de migrare de la Windows Server 2003/R2 direct în cloud în vederea eficientizării și reducerii costurilor operaționale cu 50%, odată cu încheierea perioadei de suport oferite de Microsoft.

În data de 14 iulie 2015, Microsoft va înceta asistența și suportul tehnic pentru Windows Server 2003/R2, ceea ce înseamnă că actualizările de securitate, corecțiile și asistența online pentru acest sistem de operare vor fi sistate. Organizațiile care vor continua să ruleze Windows Server 2003/R2 după această dată se vor expune unor riscuri foarte mari în ceea ce privește securitatea și protecția datelor, neconformitatea cu diverse standarde și reglementări legale, indisponibilitatea aplicațiilor sau lipsa actualizărilor.

Pentru a evita aceste riscuri și pentru a fi în pas cu tehnologia, Star Storage oferă organizațiilor care folosesc încă Windows Server 2003/R2 servicii profesionale complete de migrare în cloud la versiuni mai noi ale unor produse familiare, precum Windows Server 2012 R2 sau Office 365, asigurând optimizarea infrastructurii IT prin performanță, disponibilitate și securitate a datelor. Clienții pot alege dintre următoarele servicii de migrare profesională: direct în platforma StarVault Cloud sau on-premise pe soluții la cheie de infrastructură convergentă prin realizarea unui upgrade la o versiune mai nouă a sistemului de operare (Windows Server 2012 R2 sau Office 365) ori în Azure, serviciul cloud oferit de Microsoft.

Migrarea pe platforma StarVault Cloud de la sistemul Windows Server 2003 generează organizațiilor numeroase avantaje pentru dezvoltarea afacerii lor prin:

• Reducerea semnificativă a costurilor operaționale cu până la 50%;
  • Mutarea investiției din CAPEX în OPEX;
  • Realizarea plăților doar pentru resursele utilizate;
  • Ajustarea resurselor și a costurilor cu infrastructura IT la nevoile specifice activității organizației.

„Companiile care rulează în prezent pe Windows Server 2003 sunt nevoite să treacă printr-un proces complex și de durată de migrare al aplicațiilor existente având în vedere că în 14 iulie 2015 asistența tehnică oferită de Microsoft va înceta. Pe de-o parte, acestea trebuie să înțeleagă necesitatea migrării și riscurile la care se supun prin amânarea acestei acțiuni. Pe de altă parte, trebuie să conștientizeze importanța și necesitatea colaborării cu un partener specializat, care pe lângă furnizarea infrastructurii IT necesare, oferă și servicii de consultanță și suport pe întreg parcursul procesului de migrare. Dincolo de această condiționare de upgrade, beneficiile migrării în Cloud sunt numeroase: de la reduceri de costuri de până la 50%, până la creșterea semnificativă a disponibilității aplicațiilor.

Ca și parteneri strategici Microsoft ne-am asumat implicarea în procesul de informare și îndrumare al clienților în privința serviciilor de migrare de la Windows Server 2003/R2. De-a lungul timpului ne-am construit o echipă de specialiști care dețin competențe și experiență în livrarea și implementarea de soluții complexe bazate pe tehnologiile Microsoft. Aceștia vor asigura desfășurarea procesului de migrare în toate etapele acestuia, de la inventarierea aplicațiilor care încă mai rulează pe Windows 2003/R2, evaluarea și prioritizarea migrărilor, la identificarea locației optime pentru fiecare aplicație/proces și migrarea propriu-zisă.”, a declarat Cătălin Păunescu, CEO Star Storage.

Serviciile StarVault Cloud asigură o flexibilitate ridicată prin integrarea scalabilității modelului cloud cu siguranța și performanța garantată a infrastructurii dedicate. Utilizând platforma StarVault Cloud, organizațile își pot crea, implementa și gestiona rapid servere virtuale și aplicații disponibile oricând au nevoie, acestea fiind găzduite în deplină siguranță în Centrul de Date Star Storage de nivel Tier 3, singurul din România certificat atât pentru servicii de suport și operare a sistemelor IT, cât și pentru servicii de arhivare electronică a documentelor.

Portofoliul StarVault Cloud asigură clienților un mediu IT complet scalabil cu resurse dedicate, de protecție a datelor și a continuității afacerii pentru companiile mici și medii. Serviciile StarVault Cloud de la Star Storage includ atât servere dedicate, servere virtuale, stocare și protecția datelor, cât și soluții software livrate direct din cloud, putând fi comandate direct pe www.star-vault.ro sau la 0374107410 / 0372227910 (vă raspund consultanții Star Storage).