Gazduire Echipamente

StarVault Colocation este serviciul de gazduire a echipamentelor clientilor in Centrul de Date Star Storage. Serviciul include spatiul de gazduire in rack-uri complet echipate, serviciile de electroalimentare, climatizare si monitorizare a parametrilor de calitate.

Centrul de date TIER 3 garanteaza parametrii de calitate (disponibilitate de 99,982%), serviciul de suport IT permanent (24/7) asigura o integrare completa cu echipa de IT a clientilor, iar serviciile de comunicatii StarVault Conectivity administrate de echipa Star Storage permit clientilor sa se concentreze mai bine pe nevoile de business.

Serviciul este apreciat de clienti pentru nivelul ridicat de disponibilitate (99,982%), integrarea completa (gazduire echipamente, servicii de suport IT, servicii de comunicatii de date) si modelul de preturi eficientizat (preturi fixe, proportionale cu resursele consumate).

Beneficii

 • centru de date propriu, construit conform recomandarilor TIA-942 (Tier 3), Uptime Institute si ASHRAE
 • Electroalimentare redundanta 2N
 • Climatizare redundanta N+1 sau 2N. Obiectiv de temperatura - 25°C
 • Sistem de stingere incendii cu gaz inert
 • Acces securizat prin usa sas, cu dubla autentificare (card de proximitate si cititor de amprenta)
 • Nod major de comunicatii de date - network interchange;

Infrastuctura ca Serviciu (IaaS)

Ce va oferim

Infrastructura ca Serviciu (IaaS) alaturi de Platforma IT ca Serviciu (PaaS) si Software ca Serviciu (SaaS) este unul dintre cele trei modele fundamentale de servicii cloud. Modelul cloud ofera clientilor acces la resursele de calcul de care au nevoie intr-un mediul virtualizat, prin intermediul Internetului, fara a fi nevoie sa investeasca in resurse proprii.

Mediul cloud Star Storage asigura Infrastructura ca Serviciu pe serverele fizice dedicate (StarVault Dedicated Server) sau ca servere virtuale (StarVault Cloud Server). Clientii mari (enterprise) care au nevoie de a avea control complet asupra resurselor IT alocate, au la dispozitie serviciile StarVault Enterprise CloudAcestea le ofera acces complet asupra mediilor virtualizate si au la dispozitie un mediu de cloud privat.

Tehnologia Microsoft Hyper-V este utilizata ca platforma de virtualizare livrand atat scalabilitatea si disponibilitatea necesara pentru a fi in concordanta cu standardele impuse de industrie. Disponibilitatea serviciului este de 99.9% in timp ce intreaga platforma este protejata prin intermediul componentelor redundante si a mecanismelor active de fail-over. 

Beneficii

 • Scalabilitate – resursele sunt disponibile atunci cand clientul are nevoie de ele, prin urmare, nu exista intarzieri provocate de cresterea volumului resurselor hardware sau datorita costurilor generate de resursele neutilizate.
 • Fara investitii in echipamentele hardware – echipamentele hardware pe care sunt instalate mediile virtualizate sunt configurate si administrate de catre Star Storage, scutind clientul de cheltuielile aferente achizitiei si administrarii unei infrastructurii proprii.
 • Platesti pe masura ce utilizezi – serviciile in cloud pot fi accesate la cerere iar plata se realizeaza doar pentru resursele pe care clientul le utilizeaza.
 • Localizare garantata a datelor – serviciile cloud sunt livrate din Centrul de Date Star Storage situat in Romania. Astfel datele nu vor parasi Romania fara acordul clientului.
 • Fara single point of failure – in situatia in care un server sau un echipament de retea nu mai functioneaza, serviciul nu va fi afectat datorita multitudinii de resurse hardware disponibile si a configuratiilor redundante.

Platforme IT ca Serviciu (PaaS)

Platforma IT ca Serviciu (PaaS) este o categorie a serviciilor cloud ce ofera un mediul de lucru pe care se pot dezvolta aplicatii si servicii in cloud. Platforma IT ca Serviciu (PaaS) permite clientilor sa creeze sau sa utilizeze aplicatii software prin intermediul instrumentelor furnizate de catre Star Strorage, ca parte a serviciului.

Serviciile Star Storage pentru aplicatii de business bazate pe tehnologia Microsoft SQL (Microsft SQL Server) - livrate ca medii de lucru dedicate sau partajate. Ambele platforme sunt disponibile ca servicii complete de tipul managed end-to-end, putand fi adaptate cerintelor specifice aplicatiilor software. Upgrade-urile software, patching-ul, monitorizare si suportul IT 24/7  sunt parte integranta a serviciului.

Desktop-uri Virtuale ca Serviciu simplifica gestionarea flotelor mari de desktop-uri prin standardizarea si centralizarea tuturor resurselor. Costurile sunt previzibile si sunt scalabile in functie de volumul utilizatorilor si comportamentul acestora.

Beneficii

 • Fara investitii in infrastructura fizica – ca dezvoltator inchiriezi infrastructura virtuala de care ai nevoie, beneficiind de sisteme de operare preinstalate, pregatite pentru a instala aplicatii de tipul JAVA, PHP, Ruby, Phyton sau NODE.js.
 • Instalare facila a resurselor – utilizeaza medii de lucru predefinite pentru a incepe imediat dezvoltarea aplicatiilor tale
 • Flexibilitate – tu controlezi alocarea resurselor in cadrul mediilor tale de lucru. Din orice locatie sau de pe orice dispozitiv conectat la internet. Platesti pe masura ce utilizezi
 • Eficienta – inceteaza sa mai administrezi tehnologiile hardware si software care nu au niciun impact asupra productivitatii. Focuseaza-te pe aplicatiile de business si de management al datelor
 • Incurajeaza mediul de lucru colaborativ – cum o infrastructura standard este implementata si activata pentru toti utilizatorii, managementul centralizat simplifica operatiunile si scade costurile
 • Securitate - toate datele sunt stocate centralizat, au copii de siguranta  
 • Servicii end to end – centru de date, platforma hardware si software este oferita si gestionata de catre Star Storage. Livrata ca un serviciu integrat, te poti concentra pe dezvoltarea afacerii si nu pe IT.